Er jeg mon klar til at løbe i 24 timer?

Med 15 dage til start på 24-timersløbet i Viborg den 9.-10. august, er det ingen hemmelighed, at jeg er begyndt at få lidt sommerfugle i maven. Pludselig føler jeg, at der er så mange ting, jeg ikke ved noget om. Ting jeg ikke har erfaring med eller styr på. Har jeg kilometer nok i benene? Er jeg klar rent mentalt? Hvad nu hvis det bliver 30 grader, som det har været i Danmark de seneste dage? Hvordan mon det føles, når jeg har passeret 60, 80, 100 eller 120 km? Skal jeg have min egen mad og energi med, eller skal jeg regne med at løbsforplejningen er tilstrækkelig. Hvordan er det nu med de der salttabletter – skal jeg tage dem og hvornår?

Jeg er jo en ren novice i ultraløb. De andre deltagere er sikkert meget mere erfarne løbere end jeg selv. Det er jo faktisk  første gang, jeg skal løbe over 50 km og jeg har både til mig selv og andre proklameret, at mit mål er at løbe en tredobbelt maraton på 126,6 km. Det betyder, at jeg skal løbe 23 omgange på ruten, der er 5,7 km. = 131,1 km. Det ser meget langt ud, når man sådan ser på tallet, synes jeg 🙂

50 km træningsløb med nyt fokus
I aftes kl. 22 begav jeg mig afsted på min sidste lange tur inden Viborg. Jeg satte mig mål om at jeg ville løbe 50 km, men prøvede mentalt at lade være med at tænke over distancen, men i stedet fokusere på min store glæde ved at løbe. Det var en smuk sommernat. Stille, stjerneklart vejr, dejlige dufte, pindsvin og et par enkelte bjæf fra en overrasket hund i en gårdsplads. Ellers bare mig, naturen og nogle gode podcast i ørerne.

Jeg havde ca. 300 ml. væske med i mit bælte og havde lagt en pose ud i indkørslen med æblejuice, banan, abrikoser og ekstra vand. Jeg løb stille og roligt de 15 km. til Gørding, vendte om og tog de 15 km. tilbage igen. Alene på de 300 ml. væske, jeg havde med på turen. Jeg løb let og ubesværet og tænkte ikke over distancen. Jeg nød det virkeligt og blev motiveret af de løbepodcast jeg havde med i ørerne. Efter genopfyldning i indkørslen samt lidt frugt, tog jeg de sidste 20 km. Tempoet var ikke højt, men jeg løb det meste af vejen. Kun afbrudt af små løbe-gå tests, jeg har set ultraløber Jesper Kenn Olsen anbefale at indøve forud for længere ultraløbsdistancer.

Da det begyndte at gøre lidt ondt efter 44-45 km. tænkte jeg på Annette Fredskov og hendes hendes mange hjælpende celler, som hun taler med, når hun er ude at løbe. (Du kan høre det Startup Sport podcast jeg har lavet med Annette Fredskov her.)

Jeg kom i mål med 50 km i benene efter ca. 5 timer og 18 minutter og havde en lille fest med mig selv, da jeg kom i mål kl. 03.15 🙂

Her er min endomondo-rapport fra nattens løb:

50 km løb træning


Inspiration fra de bedste

I Startup Sport Podcast, som jeg lancerede før sommerferien, er det min plan at forsøge at finde frem til, hvad det er der skaber vindere. Hvorfor og hvordan bliver nogle vindere og andre ikke. Hvordan kan nogle sportfolk og iværksættere gang på gang opnå store resultater og udrette imponerende ting, som andre mislykkes med. Allerede nu kan jeg se nogle fællestræk, som motiverer mig til at blive ved, og til at tro på, at det er realistisk at løbe mindst 3 maratonløb på et døgn den 9.-10. august i Viborg. De første tre, jeg har interviewet er:

– Anette Fredskov, der blev kendt som den første i verden der løb et officielt maratonløb hver dag i et år i træk. Hør hendes inspirerende historie og gode råd i podcasten her.

– Nikolaj Astrup Madsen, der er iværksætter og lidt af en sportsnørd. Hør hvad han kan bruge fra sportens verden i sine forretninger i denne podcast.

– Jesper Kenn Olsen, der er en af verdens bedste ultraløbere. Han er den eneste der har løbet jorden rundt – ikke bare en gang, men hele to gange. Det har taget 6 år af hans liv samt næsten lige så meget forberedelsestid. Hør hans fantastiske beretninger og historier i denne inspirerende podcast.

Jeg har ikke kun lavet podcasten for mig selv, men for alle, der gerne vil nå nogle store mål i livet. Hvad enten det så er at få succes i erhvervslivet, i sportens verden eller på det personlige/private plan. En af de ting jeg har hæftet mig meget ved er, at både Jesper Kenn Olsen og Annette Fredskov fortalte, at de forud for deres store mål er fast besluttede på at gennemføre. Det at give op findes ikke i deres facitliste. Det er simpelt hen ikke en mulighed. Når de går igang med noget – gennemfører de det. “Whatever it takes.”

Ja, jeg er klar til at løbe i 24 timer!
Så når nu jeg stiller mig selv spørgsmålet – er jeg mon klar til at løbe i 24 timer? – så kender jeg nu svaret. JA, SELVFØLGELIG ER JEG KLAR! Jeg har siden efteråret 2013 været fast besluttet på, at dette skulle være mit års vigtigste sportsmål i 2014. Jeg har trænet så godt jeg kunne under de forhold, der har været, som jeg er blevet nødt til at tage hensyn til. Jeg kan ikke lave om på noget nu – kun få det bedste ud af løbet den 9.-10. August. Ja, det bliver sikkert hårdt og ja, der er sikkert ting, jeg ikke har styr på. Jeg vil nyde løbet – tage det som en oplevelse og gøre mit bedste. Jeg vil gennemføre, og jeg vil nå mit mål!

PT 36 tilmeldte 24-timers single-løbere:

24-timers-løb-deltagere

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *