63.000 km i løbesko

På tirsdag den 18. marts skal jeg til foredrag med den vendenskendte danske ultraløber Jesper Kenn Olsen, der har sat to verdensrekorder i ultraløb. Han har løbet jorden rundt på langs og han har løbet jorden rundt på tværs. Det fortæller han om i sin bog “Kunsten at ville,” der udkom i november 2013.

Jeg har endnu ikke læst bogen, men måske Jesper tager bogen med til sit foredrag i Esbjerg, så jeg kan købe et eksemplar direkte af forfatteren 🙂 Jeg glæder mig i hvert fald helt vildt til at høre om hans bedrifter og oplevelser på hans World Run 2, som han har kaldt denne del af sit livs løbeprojekt.

Kunsten at ville, af Jesper Kenn Olsen

Kunsten at ville, af Jesper Kenn Olsen

Tåbeligt eller inspirerende?
Det er sjovt, at vi mennesker kan have så forskellig opfattelse af de samme ting. Da jeg fortalte min hustru om Jesper Kenn Olsens bedrifter syntes hun, at det var åndsvagt. Hvorfor bruge sit liv på at ødelægge sig selv ved at løbe over 60.000 km. Et projekt der tager årevis at gennemføre.

Min egen opfattelse er helt anderledes. De oplevelser som Jesper Kenn Olsen må have fået undervejs på hans ture gennem øde områder i lande, som man aldrig har hørt om, må være fuldstændig fantastiske og sætte spor for resten af livet. Jeg har selv rejst med rygsæk gennem lande som Indien, Kina, Nepal, Thailand og Indonesien og det er oplevelser, jeg aldrig glemmer. Jeg har løbet utallige ture med mig selv og mine tanker som eneste selskab og har nydt de  mange ture i fulde drag. Også selvom det har gjort ondt, været koldt, vådt, varmt eller mørkt mange gange. Tænk hvis jeg kunne leve af det her, tænk hvis det her var mit job og tænk hvis jeg kunne løbe og opleve verden undervejs….Jo, jeg har selv haft tankerne mange gange på mine ture. Jesper Kenn Olsen har bare gjort noget ved det. Han har haft viljen og modet til at gøre det.

Jeg glæder mig til at møde Jesper og til at høre hans historie på tirsdag. Jeg regner med at komme med en anmeldelse af hans bog, når jeg har fået den læst. Jeg har hørt i et podcast hos Ultrarun.com, at det er en både spændende og velskrevet bog.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *