2 uger til mødet med 5-dobbelt verdensmester!

Idag er der to uger til jeg deltager i VM i halvmaraton, der i år afholdes i København. Sammen med 29.999 andre løbere skal jeg løbe de 21,1 km. gennem en helt lukket bymidte. Det bliver lidt underligt at skulle opleve København på den måde, men jeg er sikker på, at det bliver en fed oplevelse. Der kommer sikkert mange tilskuere. Jeg medbringer i hvert fald selv både min hustru, vores to børn og mine svigerforældre og tager alle de andre løbere også i snit 5 heppere med, er det jo de første 150.000 tilskuere 🙂

Verdens bedste Tadese
Løbsledelsen har i den forgangne uge annonceret, at Zersenay Tadese også stiller op. Han er et sandt ikon – en levende legende inden for løb. Han er ikke blot 5-dobbelt verdensmester på distancen, men også indehaver af verdensrekorden på svimlende 58,23 sat i Lissabon i 2010. Han har været verdensmester i 2006, 2007, 2008, 2009 og 2012, hvor man besluttede at gøre VM i halvmaraton til en begivenhed, der kun afholdes hvert andet år. Dermed er han også regerende verdensmester.

Ny verdensrekord i København?
Der er ingen tvivl om, at ruten i København er hurtig. Den er flad som en pandekage og der er læ på det meste af ruten. Verdenseliten er samlet og alle vil gerne slå Tadese. Det er spørgsmålet om de bedste lige rammer dagen. Men verdensrekord eller ej er jeg sikker på, at vi får et fedt og hurtigt løb. En vindertid under en time er der i hvert fald god sandsynlighed for, at vi får. Og så bliver jeg nødt til at nævne, at der de sidste to gange, jeg har stillet op til et løb, er blevet sat ny verdensrekord. Nemlig til Berlin Marathon i 2011 og samme løb igen i 2013. Så jeg har statistikken med mig!

Min egen vindertid
Jeg er ingen hurtigløber, men derfor kan man jo godt have et mål for sig selv. Min personlige rekord på halvmaraton er 1.38.56 og målet til VM er at sætte ny personlig rekord. Jeg vil satse på at følge fartholderen, der løber efter 1.35.00 så længe, som jeg kan. Det bliver nok svært at følge med til mål, men en vindertid mellem 1.35 og 1.38 vil være en mega god tid for mig, så det er målet. Det kræver, at jeg kan løbe 4.30 min/km i snit over de godt 21 km for at komme i mål i 1.35. Det er meget hurtigt for mig, så det er et ambitiøst mål, og jeg kan risikere at gå ned undervejs. Men bør man ikke også tillade sig at satse lidt til et VM?

Om jeg kommer til at opleve ny verdensrekord eller ny personlig rekord finder vi ud af lørdag den 29. marts. Men uanset hvad der sker, bliver det en kæmpe oplevelse!

Zersenay_Tadese

Zersenay Tadese. Kilde: Wikipedia.org

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *